Concept | Bio | Philosophy | Service | The S.A.I.L Way
WHY ??? | S.A.I.L NORTH HERO
למה יופי הוא חשוב בכלל מלכתחילה? | חץ הצפון של S.A.I.L
לאסתטיקה והתכנון הסביבתי שלנו יש כוח עצום על הנפש שלנו. היא יכולה לתמוך ולהיות טובה אלינו ולשרת אותנו או שהיא יכולה לתת לנו תחושת ניכור, בלבול, כאוס ופיזור, חוסר התמצאות ושייכות. לכל אלו יש השלכות כמו: כיצד אנו נפעל, נרגיש, נגיב ונתנהג... האם נשאר זמן רב יותר? האם נצליח להיות בנוכחות ובהודיה? האם נפעל מתוך מתוך מקום של איזון אמתי שהוא אנחנו? ובכך נממש את עצמנו? האם נהיה משרתים או אדונים? כל אלו אינם רק תוצרים סביבתיים כמובן שכן נדרשת עבודה פנימית אישית ופיזית כמובן אך שני אלו אינם יכולים לעבוד במלואם אם אנו לא עובדים גם כן על המרחב והסביבה שלנו. מחקרים רבים ועבודה אישית פנימית עמוקה במטרה לייצר איזון בחיינו למה שאנו קוראים לו להיות ב- Well Being Life הביאו אותנו ליצירת סכמת המשולש. סכמת המשולש בנוי משלושה קדקודים שחייבים להתקיים יחד על מנת ליצור באמת חיים מלאים ומאוזנים. על כן, אם נעבוד על הרוח והנפש שלנו ונחיה בגוף חלש וחולה וסביבה שאינה תומכת לא נוכל לממש זאת וזה נכון לגבי כל אחד משלושת המרכיבים כל אחד משפיע על השני ויצר יחד שפע ואיזון. המקום בו S.A.I.L פועלת הוא במישור הסביבתי יחד עם התייחסות לכל אחד מהמישורים במקביל. אין הדבר אומר שאנו לוקחים אחריות על עבודת האדם שלו עצמו כיוון שזה מחוץ לשליטתנו. הדבר אומר שאנו מתייחסים למישורים האחרים בבחינת תכנון ועיצוב הסביבה עליהם.
אז מה היא הסביבה עליה אנו מדברים? זו שרצוי שניקח עליה אחריות ונהיה האדונים שלה ולא להפך? כיוון שלא כל דבר סביבתי הוא בשליטתנו וטוב להבין זו וטוב שכך.... אנו מדברים על המרחב שלנו האישי המבוית, הבית שלנו למשל. ברגע שנבין את הערך העמוק ביותר שהסביבה משפיעה עלינו חיינו יכולים להראות אחרת לגמרי החל מהבחירות הכי קטנות שלנו שאלו בעצם משפיעות על התוצאות לטווח הארוך .
WHATS THE VALUE ???
מה הוא הערך של הסביבה האסתטית לאדם? | השפעות
WHY TODAY???
שליטה ובטחון
הרגלים/טקסים
הרגלי צריכה
הוויה/ נוכחות
בריאות
מיינד- הרגלים נפשיים
חיבור ושייכות
משמעות ותכלית
היום יותר העולם הופך יותר ויותר עמוס ובעל גירויים ורצון לעוד ועוד והאדם איננו מסופק לעולם. ההסתכלות המודרנית-מערבית נותנת אישורים לתוצאות בלבד ועל כן אין נוכחות בתהליך וברגע. הקצב הופך מהיר יותר מאי פעם ואינו תואם את קצב האדם. הסביבה שלנו גם כן מלאה עוד יותר בעומס-כאוטי מוכרים לנו בכל מקום ובכל ואנו חסרי שליטה ויכולת לקבלת החלטות ולהיות נוכחים. תהליכים תפיסתיים אלו תפסו יותר ויותר תאוצה וניתן גם לראות את הסביבה שלנו את אופן המחיה ואת אופן הצריכה שלנו באותו אופן. נזנח הערך הסביבתי כיוון שאין זמן וזה ירד לסדר העדיפויות האחרון כיוון שאין הבנה בדבר חשיבות העבודה הסביבתית עלינו אנו הולכים במעגלים ולא מבינים למה הדברים לא משתפרים. כלומר אדם שעושה עבודה עצמית ומנסה להיות נוכח לא יצליח לאורך זמן כאשר הסביבה שלו והאופן שבה היא מאורגנת-מעוצבת והוא לא יבין מדוע אותו דבר גם לגבי הגוף. צריכה להיות הבנה מלאה של שלושת המישורים קשורים זה בזה הדוקות ומשפיעים זה על זה. כמה שזה נשמע פסימי זה דווקא לא! כי דווקא בגלל בעיות אלו מודעות חדשה עולה יותר ויותר לעולם והמון אנשים מתחילים להתעורר, להבין ולשאול שאלות ראשוניות בדבר נכונות הערכים שהם מכירים. כלומר שיחד ודווקא עם הקושי שגדל וגדל גם באה הארה והתעוררות בקרב המון מהאנשים ונכונות לעשות שינויים בחייהם שקשורים בנפש-גוף-סביבה וזו על מנת לחיות חיים יותר אותנטי שמתאימים להם, בריאים, בעלי שליחות, אהבה והנאה מהדברים הקטנים בחיים שאלא בעצם מה שחשוב. השינוי שמסתמן מראה שאנו הופכים לפחות ופחות חומריים בעולם- אנשים מתחילים לערער בדבר המוכר ניתן לראות זאת כשהמכירות מבחינה כמותית מתחילה לצנוח. הדברים דווקא עקב זה הם חשובים יותר מתמיד אבל לא הכמות שלהם אלא האיכות. על כן אנחנו אל עבר עשייה של פחות אבל יותר טוב.
HOW? | THE MINIMAL WAY OF LIVING
Have LESS gain MORE
השיח על מינימליזם הולך וגובר בעולם העיצוב כטרנד עיצובי אומנם הוא היה שם מאז ומעולם בעולם הרוחני ובתורת המזרח לא כשיח עיצובי אלא כצורת חיים של ממש. ישנם המון אנשים בעולם העיצוב שמשתמשים במילה מינימליזם כשמדובר בפריטים או בעיצוב מרחב אבל לא תמיד יש הבנה מלאה של מה זה באמת שזה תורת עולם שלמה בפני עצמה ולא סוג של טרנד ההפך, מינימליזם מפורש לעיתים לא נכון בכך שמייחס לו קשר למראה ספציפי למשל בעיצוב פנים הכל צריך להיות לבן אבל זה ממש לא המקרה. דרך חיים מינימליסטית מייצרת בהירות לגבי החזון שלך ולגבי איזה חוויה תרצה לייצר/לחוות. אורח חיים מינימליסטי איננו אומר בלבד להפחית דברים שבבעלותך, זה להבין מהם הדברים והחוויות שלהם אתה מקדיש זמן בחיים שלא מרוממים אותך וגוזלים ממך הנאה ושמחה. או שתפחית אותם או שתסיר אותם לגמרי כמו הסרת גידול שמזיק לך ולוקח לך זמן- זוהי דרך חיים שדורשת תרגול על בסיס יומיומי. זוהי דרך חיים.
כחלק מההבנה והתעוררות שהולכת וגוברת והשינויים שקורים בתפיסת הבית ישנו קשר בין מינימליזם לחיים במרחב מינימלי שלא ניתן להתעלם ממנו. התפיסה שיותר שווה יותר הגודל קובע והאדם צריך בית גדול יותר ויותר מרחב לעצמו ולחפציו מעודד חוסר וצריכה מוגברת שלעולם לא מגיעה לסיפוקה. בית קטן כחלק מתפיסה זו הוא בית שמספיק בדיוק למה שהאדם הספציפי צריך ולא יותר מזה. הוא כוונה בכך משעודד צריכה איכותית ונבונה שם דגש על מה שבעל ערך ולא מאפשר מקום להסחת דעת ממה שלא חשוב. בית קטן צריך להיות מתוכנן בצורה הרבה יותר מכוונת ומדויקת מצריך הכרות הרבה יותר עמוקה אשר מדייקת את עצמה ובכך משחררת את האדם אל עבר אותנטיות, משמעות, בהירות, נוכחות, חופש, זמן פנוי. האדם הופך לאדון על מרחבו ולא להפך. בבית גדול האדם כלוא בהוצאות אין סופיות וטיפול אינטנסיבי כך שלא באמת מצליח להנות במרחב אותו רחש הוא הופך למשרת ומשועבד לאותו בית. טיפול בבית קטן דורש פחות תחזוקה, ניקיון וקניות. כך שאם תכנון נכון הבית הופך למקום להיות בו ולא לעבוד עבורו. כפועל יוצא מתפיסת חיים מינימליסטית ומהבית הקטן גם תפיסת הצרכנות של מוצרים משתנה בהתאם לאורח חיים זה. אין אומר הדבר שמינימליסט לא ירכוש דברים חומריים ולא יעריכם ההפך, הוא ירכוש מתוך כוונה דבר בעל ערך רב ואיכותי בהרבה. כך גם הערך שלו לחומר הנו גבוה יותר הוא מייחס לחומר חשיבות בכך שבוחר בקפידה את מה שהוא מכניס לביתו ולחיו. כלומר יהיה לו מעט מאוד אבל כל דבר הוא בעל ערך ומשמעות